Nästa artikel
Stockholmare i Ford Fairlane 500
ARNE

Stockholmare i Ford Fairlane 500

Publicerad 24 januari 2011 (uppdaterad 24 oktober 2013)
När det nu verkade svårt att sälja PV:n privat, började jag att söka runt på bilfirmorna för att hitta en vettig bil. Min bil måste ...

… räcka som handpenning till en riktigt fin bil. På Dannemoragatan 17 huserade bilhandlare Hans Åberg i en garagelänga. Här hittade jag min drömbil, en Pontiac cabriolet av 1960 års modell. Tyvärr kostade den 10 000 kronor så jag satsade på en Ford Fairlane 500 av samma årsmodell, men till ett mycket humanare pris, nämligen 4 200 kronor.

Jag bjöds 800 kronor i byte för min 500 kronors Volvo. Nu slog jag till direkt och åkte hem med den fina jänkaren. Det blev dags för utflykt. Varför inte åka till släkten i Julita där jag och min bror tillsammans med mina föräldrar tillbringade somrarna på 50-talet.

Nu klädde vi oss fina ty det var söndag och åker man till släkten i Julita kan det vara bra att se respektabel ut, dessutom skulle min flickvän Gerthy presenteras och lilla Sanna skulle även hon visas upp. På 50-talet i Julita uppfattades Stockholmarna som lite märkvärdiga vilket inte gjorde ankomsten lättare. När vi kör in på gårdsplanen framför släktingarnas villa hakar signalhornet upp sig trots att jag inte hade för avsikt att ens nudda signalringen.

Jo, det här var grant. Här kommer en vräkig Stockholmsbil in på gårdsplanen med tjutande signalhorn. Ur bilen kliver de märkvärdiga uppklädda Stockholmarna för att mötas av utrusande släktingar. Efter några minuter lyckas jag slita loss signalringen och få tyst på eländet. Vi kan nu gå in och få vårt efterlängtade kaffe. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.