Bild
Nästa artikel
Telebärgningsbil räddar fikapaus

Telebärgningsbil räddar fikapaus

ARNE

Det är en oktoberdag i början av 1980-talet och jag får en körning med en kabeltrumma från Stockholm till Göteborg.

Det är ganska bråttom och redan på morgonen är jag på väg söderut. Kul att komma ut på långkörning, tänkte jag, nu kan jag passa på att hälsa på min kompis Björne Harnesk på hemvägen.

Björne som bodde och fortfarande bor i Kopparberg informerades om det stundande besöket, kaffet skulle vara klart när jag kom fram. Nu visade det sig vara 36 mil mellan Göteborg och Kopparberg, så det tog sina modiga timmar att komma till kaffet.

Framåt elva på kvällen var jag nästan framme men fem kilometer innan slutmålet blev jag stoppad av en jättegran som hade blåst ner över vägen, det var nämligen höststorm och nu började kaffetarmen suga lite extra.

På med "saftblandarna" och ut med vajerspelet, en stropp kopplades runt trädet som snabbt drogs av vägen. Nu var kusten klar och jag gjorde mig klar att resa vidare. Plötsligt knackar det på dörren och utanför står den närmaste grannen som är mäkta imponerad. ”Vad fort ni kom, jag har ju precis ringt.

Ingen fara svarade jag, jag ska bara förbi.

Kommentarer

#1
David Hellstrand
2011-08-21 22:11

Dom där kommer man ihåg, vilka goa bilar och i Televerksfärgerna också, undrar om någon av dom där kabelbilarna överlevt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.