Bild
Nästa artikel
Tuffa sjömän

Tuffa sjömän

Arnes backspegel

Vi lämnade hamnen i Rio utan att ha besökt Copacabana...

... det kändes väldigt tråkigt men tiden ville annorlunda. Det var dags att styra mot Argentina och huvudstaden Buenos Aires. Framme i B.A. fick vi stränga restriktioner om vad som gällde i land.

Kamerainnehav var uteslutet och efter tio på kvällen måste alla vara ombord på båten, någon typ av militärkupp utgjorde viss osäkerhet och ett annat orosmoment var att ett oväder var på ingång och fartyget surrades fast extra noga.

Berger, Göteborgarn, Jörgen och jag gjorde sällskap, men först måste jag ta en otillåten bild på några bussar av förhistorisk modell, det gick att ordna från förskeppet.

Vi höll ihop och kände oss ganska säkra när vi tågade in mot stadens centrum.

På en löpsedel vid en tidningskiosk kan jag läsa att Marilyn Monroe har lämnat jordlivet i förtid. Lite längre fram på gatan ligger en vapenaffär något som jag aldrig tidigare sett, åtminstone inte i Stockholm, men nu var vistelseorten Buenos Aires och fyra unga sjömän med fjun på hakan stegar in i vapenaffären.

Vi ville köpa varsin stilett som på den tiden var förbjuden i Sverige. Man hade ju sett Ung Rebell med James Dean och där kunde man i öppningsscenerna se vilken makt en stilettbeväpnad hetsporre hade.

Vi köpte varsin stilettkniv och nu kunde vi försvara oss om någon skulle mucka.

Det var ingen som muckade och vi gick på bio och såg Pongo och de 101 dalmatinerna.

Tufft va?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.