Bild
Nästa artikel
Vedette och Amazon i gömmorna

Vedette och Amazon i gömmorna

ARNE

Nej, nu får jag skärpa mig, två bilar har missats. Mycket riktigt bytte jag till mig Ford 60:an på Dannemoragatan, men det …

…  var först en Amazon jag bytte till, för att senare byta mot Forden. Dessutom har jag angivit 4 200 kr som pris på Forden vilket motsvarar skulden efter handpenning. Forden kostade 5 900. De 800 kronorna jag fick i inbyte för PV:n var alltså mot Amazonen.

Även en Ford Vedette 1958 med defekt motor har hunnits med. Vedetten stod på en villatomt dit jag körde olja med min tankbil. Eftersom motorfel ingick i priset så begärdes det bara 25 kronor för bilen, som för övrigt var i fint skick med dom rätta färgerna. Bilen bogserades till vår parkering för framtida planer.

Efter en tid på parkeringen kontaktades jag av en kille från Kärrtorp, han hade en likadan och behövde delar. Jag sålde bilen och troligen tjänade jag några kronor. På bilden poserar Leffe Ernberth som nu har blivit mer lik sin idol Roger Moore.

Det jag minns om Amazonen, som var av 1958 års modell, var att vi åkte till Gotland på semester. Två av däcken hade dåligt mönster och då jag hade två fina hjul från någon av mina tidigare USA-Fordar, provade jag om de passade vilket de gjorde. Men det blev väldigt trångt i bakre hjulhusen med genomslag som följd. Semestern avlöpte väl och när vi väl var hemma igen började jag längta efter en schysst jänkare.

Nu kommer Forden in i bilden. Hade nu bilhandlare Hasse Åberg gjort som han skulle, nämligen att lösa skulden som var kvar på Amazonen vid byte till den mycket dyrare Forden, då hade jag inte hamnat i tidningen Justitia.

Hasse hade nämligen "glömt" att betala växlarna som stod i mitt namn.

Vedette och Amazon i gömmorna

Kommentarer

#1
Ralph Emtemark
2011-02-04 13:13

En liten korrigering, det är nog inte en Ford utan en SIMCA Vedette.

#2
Joakim Dyredand
2011-02-04 16:27

Du har rätt Ralph, läs inlägget efter så förklarar Arne sig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.