Nästa artikel
Vedette och Amazon i gömmorna
ARNE

Vedette och Amazon i gömmorna

Publicerad 31 januari 2011 (uppdaterad 2 februari 2011)
Nej, nu får jag skärpa mig, två bilar har missats. Mycket riktigt bytte jag till mig Ford 60:an på Dannemoragatan, men det …

…  var först en Amazon jag bytte till, för att senare byta mot Forden. Dessutom har jag angivit 4 200 kr som pris på Forden vilket motsvarar skulden efter handpenning. Forden kostade 5 900. De 800 kronorna jag fick i inbyte för PV:n var alltså mot Amazonen.

Även en Ford Vedette 1958 med defekt motor har hunnits med. Vedetten stod på en villatomt dit jag körde olja med min tankbil. Eftersom motorfel ingick i priset så begärdes det bara 25 kronor för bilen, som för övrigt var i fint skick med dom rätta färgerna. Bilen bogserades till vår parkering för framtida planer.

Efter en tid på parkeringen kontaktades jag av en kille från Kärrtorp, han hade en likadan och behövde delar. Jag sålde bilen och troligen tjänade jag några kronor. På bilden poserar Leffe Ernberth som nu har blivit mer lik sin idol Roger Moore.

Det jag minns om Amazonen, som var av 1958 års modell, var att vi åkte till Gotland på semester. Två av däcken hade dåligt mönster och då jag hade två fina hjul från någon av mina tidigare USA-Fordar, provade jag om de passade vilket de gjorde. Men det blev väldigt trångt i bakre hjulhusen med genomslag som följd. Semestern avlöpte väl och när vi väl var hemma igen började jag längta efter en schysst jänkare.

Nu kommer Forden in i bilden. Hade nu bilhandlare Hasse Åberg gjort som han skulle, nämligen att lösa skulden som var kvar på Amazonen vid byte till den mycket dyrare Forden, då hade jag inte hamnat i tidningen Justitia.

Hasse hade nämligen "glömt" att betala växlarna som stod i mitt namn.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.