Bild
Nästa artikel
VW Bubbla: Övningsbilen

VW Bubbla: Övningsbilen

ARNE

Året är 1980. Efter att ha haft en mängd Folkvagnar köpte jag en 75:a, sista årsmodellen som togs in i Sverige och …

… den första med kuggstångsstyrning. Helst hade jag velat ha en som var Wiperngrön metallic men det blev en som var Lofotengrön istället. Vid den här tiden bedrev OK bilskola i Västberga och bilarna hade magnetskyltar som visade att det var en bil från OK Trafikskola.

En dag hade någon övningsbil tappat en magnetskylt i Hägersten och jag var inte sen att tillvarata skylten. Min dotter Vanja som då var åtta år och jag bestämde oss för att skoja med mamma Gerthy.

På höger dörr fästes den ganska stora magnetskylten som tydligt visade att här kommer det en nybörjare. Mamma Gerthy, som logiskt nog klev in på vänster där ratten befann sig, upptäckte inte skylten och under några dagar kunde man se en stolt Vanja som från högerstolen agerade bilskollärare.

Kommentarer

#1
Gerthy
2011-06-14 09:33

Den här folkan var min favorit i många år. Jag sålde den i december 1986 för 13 000 till ett tjeckiskt par som hoppat av i Sverige.
Det där med magnetskylten kan jag skratta åt idag, även om det inte var så kul just då.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.