Bild
Nästa artikel
VW Typ 2: Synlig pendlarbil

VW Typ 2: Synlig pendlarbil

ARNE

Jag tror att året är 1979. Jag som gillar lite udda bilar har nu köpt en brandbil för 2 000 kronor. Jag bodde i …

… Midsommarkransen och jobbade då på Televerkets huvudförråd i Bromma som lastbilschaufför. Då vi var fler som bodde i Midsommarkransen med omnejd blev min uppgift att ordna personaltransport till Bromma.

Fyra jobbarkompisar ville åka med och då resanden blev billig gjorde det inget om man fick sitta på en trälåda i det mörka skåpet. Arbetstiderna var bra, man började i Bromma klockan halv åtta. Dessvärre kom vi iväg ganska sent och hamnade därför i ganska mycket köer på Essingeleden. Det var alltså inte bättre förr.

Fördelen med en före detta brandbil var att man av någon underlig anledning alltid gavs företräde i korsningar och rondeller. Bilen övertogs senare av min brorsa som gjorde om den till en vanlig, men ganska snygg folkabuss.

VW Typ 2: Synlig pendlarbil

Kommentarer

#1
EmilW
2011-03-19 09:28

Den bussen verkar ju leva fortfarande enligt transportstyrelsen!

#2
EmilW
2011-03-19 09:28

Den bussen verkar ju leva fortfarande enligt transportstyrelsen!

#3
Tom
2014-01-17 19:35

Hallå där!!! Ville bara säga att bussen lever !!! Den står i ide på min tomt, blev helt shockad när jag såg den på google. tyckte det var kul så var tvungen att kommentera.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.