Bild
Nästa artikel
Fiat Uno – för alltid nummer ett

Fiat Uno – för alltid nummer ett

BLOCKHAREN

Det är viktigt att se framåt när vintern tränger sig på. Planera för vår 80-talsträff nästa sommar. Ingen bil? Köp den här!

Blockharen har ännu en gång stött på en pärla. En helt orörd och välbevarad Fiat Uno ser man inte varje dag. Särskilt inte en som har lanseringsfärgen och dessutom bara rullat 4 700 mil.

Dyker du upp med den här bilen på nästa 80-talsträff är succén självskriven. Glöm dock inte ta bort överdragsklädseln som nämns i annonsen. Det är jättebra att den har funnits där. Men nu är det dags för detta exemplar att få blomma ut i all sin blå prakt.

Uno betyder ett på italienska och med det namnet gjorde Fiat klart att man siktade på förstaplatsen i försäljningsstatistiken med sin nya småbil som presenterades 1983. Detta kaxiga mål nåddes flera år i rad på den italienska marknaden, även i övriga Europa sålde Fiat Uno bra.

Inte bara det, Uno blev Årets Bil 1984. Men det var ganska väntat eftersom nästan alla nya Fiatmodeller de senaste 30 åren förärats den titeln...

Karossen var ett verk av Italdesign och tack vare några extra centimeter på höjden upplevs Uno som extremt rymlig för sin storlek. Över sex miljoner exemplar tillverkades i Fiats italienska fabriker fram till 1995. Efter att tillverkningen lagts ned i Italien fortsatte den i andra länder, i Brasilien under namnet Mille till exempel.

Länk till annonsen hittar du här till höger.

Länk till annonsen
Taggar: Blockharen, Hem

Kommentarer

#1
Bengt arvidsson
2010-11-13 09:04

jag hade en uno engång. Skitbil fick byta växellåda
efter 6000mil.Fördel körglädje snål på bensin.

#2
Roland P
2010-11-15 09:54

Har haft två stycken UNO.
Den första var en 88:a med den lilla 45-hästaren. Jag körde denna bil drygt 24.000 mil. Fick byta hallgivare på den, ett vanligt fel. Annars var det bara vanligt underhåll. Bränsleförbrukningen var blygsamma 0,52 vid blandad körning, 0,47 vid långresor.
Den andra Uno´n var en -92:a en 75SXie som kördes ca 12.000 mil. Hjullager och drivaxeldamasker fick bytas under resans gång, annars problemfri. 0,64 vid blandad körning. En bil som kändes betydligt större, mycket komfortabel och tystgående.
Så det blir kanske en 75:a till så småningom......

#3
Günther Galon
2010-11-16 09:48

Hallgivare? Är det när man parkerat bilen i hallen och inte kan hitta den? Någon slags varningssystem?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.