Bild
Nästa artikel
Sommarens Beach Buggy

Sommarens Beach Buggy

BLOCKHAREN

Sommarvärme, då letar Blockharen efter öppna bilar. Hos Hyundai-säljaren Finspångs Bilmarknad hittas en Beach Buggy.

Det finns vissa formuleringar som blivit klichéer i bilannonser, ”körd av äldre herre” är en sådan. Men aldrig tidigare har Blockharen läst att en bil är ”byggd av en äldre herre”.

Bilen på Bytbil.com i fråga är en Beach Buggy byggd kortad platta från en -68 års Bubbla. Enligt annonsen är bilen byggd på nästan bara nya delar och motorn har gått 310 mil.

Formerna är dock inte de mest vanliga på en Beach Buggy, karossen är en Vokaro som ursprungligen byggdes av Vopard Industries i Kalifornien. Men på 1980-talet slog sig Kristinehamnsfirman Fiberform på att bygga Beach Buggy-karosser och det här är en av de karosser som de tillverkade.

När man ser bilen snett framifrån framstår 55 000 kronor som billigt för en så snygg bil, riktigt lika prisvärd ser den inte ut bakifrån. 

Taggar: Blockharen, Hem

Kommentarer

#1
Fart & Fläkt
2011-04-28 22:10

Var ägare till en likadan för dryga 10 år sedan. Samma Kristinehamnsbyggda, VW baserade bil i rödaste rött och gott skick.
Väldigt kul och trevlig kärra, största nackdelen var väl
den låga utväxlingen, blev väldigt surrig i fart.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.