Bild
Nästa artikel
Utan tak som i Kiruna

Utan tak som i Kiruna

BLOCKHAREN

Tillfällig temperatursänkning avskräcker inte haren från att glutta på cabrioleter. Här bjuds en gyllene tillfälle...

Prissänkt med 15 tusenlappar skiner denna Mercedes cabriolet ikapp med vårsolen. Ett fynd! Men vänta lite - det ser lite tomt ut baktill. Inte en skymt av det vanligtvis så tyskt gedigna välstoppade tygtak som nerfällt tar mer plats i anspråk än dussintals hoprullade sovsäckar tillsammans.

På det glada 1920-talet var fyradörrars cabriolet i det närmaste obligatoriskt bland alla biltillverkare men fenomenet ebbade ut strax efter T- Forden. Lincoln Continental blev sist och bjöd, med en kraftansträngning att inte fungera som fällkniv, på lika generöst tillträde så sent som på 1970-talet.

Ursprunget för denna paradvagn är en Mercedes 200 från 1967. Seriöst ombyggd till S-klass står det i annonsen. Inredning i läder från en betydligt nyare W124 häver sig upp och motor från W123 ger betydligt bättre prestanda än originalmotorn. Märkestroget har varit ett hedersord, det märks.

Lättmetallfälgarna, vit instrumentbräda och lika vit ratt tyder på stor omsorg ända ner på detaljnivå och blir till pricken över i. Att hela härligheten endast kostar 850 kr att försäkra genom Svenska Veteranbilsklubben och därtill är skattebefriad får nästan ses som legaliserad skattesmitning.

Här säljs alltså en påkostad vagn långt från vanliga så kallade Kirunacabbar. Men absolut inget för den blyge - exponeringsfaktorn måste anses som extremt hög. I Las Vegas hade bilens framtoning med fenor, fräna Amerikalampor och gyllene lackering säkert bidragit till namnet The Golden Nugget.

TEXT: Stefan Wulff

Taggar: Blockharen, Hem
Utan tak som i Kiruna

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2011-05-04 11:00

Kanske duger den som reservdelsbil för någon som renoverar en med tak.

#2
saabster.99
2011-05-05 14:08

En så seriöst byggd bil skrotar man inte för att använda som reservdelsbil.

#3
Gaute Halsaunet
2011-05-07 01:00

Synes den der var tøff jeg, så ut som det var gjort mye arbeide på den der. Lurer litt på om de har forlenget selve bilen eller om framskjermene er ombygd på denne.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.