Bild
Nästa artikel
Årets klassiker-kandidat 2, Jaguar XK140

Årets klassiker-kandidat 2, Jaguar XK140

Årets klassiker

Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Den röda Jaguaren var så rostig att dörrarna fick bindas fast för att inte slitas loss av fartvinden vid hemtransporten – ändå var Lars Bengtsson lycklig. Han hade fått tag i precis en sådan bil som han ville ha, en engelsk sportbil med riktigt tak. Sju år tog renoveringen och resultatet visar vilken fantastisk hand Lars hade med bilar.

Nu vårdas den synnerligen trevliga bilen av hustrun Ulla-Britt och sonen Christian, Lars själv gick tyvärr bort 2009. I Klassiker Sportextra 2012 berättade Daniel Östlund om en bil som träffar rakt i hjärtat: ”Närheten till maskineriet är påtaglig, motorn talar direkt till min tåspets och i ratten känns diagonaldäckens vandring lite i sidled. Man blir småförälskad, trots bilens egentliga brister.”

Du kan läsa hela artikeln genom att klicka på länken till höger.

 

Foto: Daniel Östlund

Jaguar XK140 1955.

Ägare Christian Bengtsson

Kommentarer

#1
Mattias Johansson
2012-12-31 11:30

Min drömbil näst efter Mercedes 300SL.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.