Bild
Nästa artikel
Årets Klassiker-kandidat 6: Karmann Ghia

Årets Klassiker-kandidat 6: Karmann Ghia

Årets klassiker

Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Det såldes ungefär 3 000 Karmann Ghia av alla årsmodeller i Sverige – man bara en handfull var som Patrik Glantz´ bil i cabrioletutförande. Färgen för tankarna till Kalifornien och heter mycket riktigt Pacific Blau – och det var kulören som gjorde att den förste ägaren 1964 på impuls bytte in sin täckta Ghia mot den öppna. Patrik tog över 1999 och efter att ha kört några somrar bestämde han sig för att helrenovera bilen.

Patrik har tidigare jobbat som projektledare och i renoveringen tillämpade han samma principer på sig själv. Tekniskt kunnande har han sedan sin tid som flygmekaniker i flygvapnet. Delmål för renoveringen sattes upp – som sedan följdes benhårt. Vid ett visst datum skulle karossen vara plåtren, vilket den för övrigt blev medelst färgskrapa och svett, vid ett annat datum skulle fälgarna vara lackerade. Resultatet är en riktig karamell!

Hur röstningen går till kan du läsa i Klassiker 1/2013. Alla som är med och röstar har chans att vinna en svets eller något annat fint pris från Klassiker! Senast den 2/2 2013 vill vi ha din röst!

 

LÄS HELA ARTIKELN OM KARMANN GHIAN GENOM ATT KLICKA PÅ LÄNKEN TILL HÖGER!

VW Karmann Ghia Cabriolet 1964.

Ägare: Patrik Glantz.

Årets Klassiker-kandidat 6: Karmann Ghia

Kommentarer

#1
Lars-Eric Ericsson
2012-12-31 06:33

Tänk om man var lika målmedveten som Patrik, fast jag tycker nog det är mycket roligare att ha renoveringsarbete som ett nöje när andan faller på. Några tidsplaner passar inte in i mina projekt som har en tendens att dra ut på tiden.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.