Nästa artikel
Pers Mazda 1300 besiktigad
LÄSARKLASSIKER

Pers Mazda 1300 besiktigad

Publicerad 16 november 2010 (uppdaterad 17 december 2013)
Många har visat uppskattning för Pers Mazda 1300 här på Klassiker.nu. Bilen är nu besiktigad. Hur gick det då?

Så blev det då dags. För några dagar sedan rullade jag in med min Mazda 1300 hos Bilprovningen här i Lindesberg. Det blev en hel del muntra kommentarer och leenden. Någon tyckte att den liknade en Izuzu Bellet.

Då bilen har väldigt liten spårvidd gick det inte att "skaka" framvagnen utan kontroll av eventuellt glappa kulleder och så vidare gjordes med en kofot. Cirka 15 min senare kunde jag köra hem med en nybesiktigad Mazda. Det blev inget att anmärka på!

Nu har jag även kört en liten tur och hälsat på där jag köpte bilen så de fick se att den var på väg för egen maskin igen. Körintryck än så länge: Tja, gasen hängde sig i 70 km/h så när jag kopplade ur för att svänga in på macken och tanka varvade den våldsamt. Detta fenomen återkom inte mer senare utan den puttrade på snällt om än med lite orolig tomgång och en och annan tändningspuff i avgasröret.

Äldsta grabben ville se om jag fick plats i baksätet. Jodå, in gick hyfsat och väl på plats satt jag ganska bra ändå. Men att komma ut igen. Är man 185 cm och har 46 i skor blir det trångt. Jättetrångt! Tur att inte kameran fanns med vid detta tillfälle.
Nu blir det väl inte så många fler turer innan vintern. Planering finns för fortsatt rostlagning på några ställen samt inköp av lite roliga reservdelar.

Du med den andra sjuttiotrean i Torsby, sätt fart på bilen i vinter så kan vi träffas och utbyta erfarenheter till sommaren.
För er andra: Den andra bilen är blå och cirka 50 chassinummer från min. Har även fått tag på lite nya delar och registreringsnummer på fler bilar tack vare kommentarer här på Klassiker.nu. Tack alla hjälpsamma läsare!


TEXT OCH FOTO:Per Andersson

Mazda 1300

Namn: Per Andersson
Märke: Mazda
Modell: 1300
Årsmodell: 1973
Ägd av mig sedan: 8 september 2010

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.