Nästa artikel
Klassikerkandidat #11 - VW
Årets klassiker

Klassikerkandidat #11 - VW

Publicerad 17 december 2013 (uppdaterad 17 december 2013)
Anders Löfström testade med en annons i Dagens Nyheter. ”Volkswagen Cabriolet köpes, årgångar 1952 till 1959 intressanta.” Han fick massor med svar.
Bil: Volkswagen Cabriolet 1956
Ägare: Anders Löfström
 Efter lite prutande kunde han förhandla ner priset på den mest intressanta bilen från 3 000 till 2 400 kr. Sade vi att det här var 1977 och att Anders var 13 år gammal? Bilen var nysåld i Helsingborg och hade hunnit rulla några semesterresor till Spanien. Fyndskicket var delvis nerplockat för renovering och Anders började plocka ihop den. Rostlagningen lämnades bort till en plåtslagare. Karossen lackerades om från röd till sin rätta färg. 1981 stod den färdig. Det blev många bilträffar den sommaren. Anders fick snällt sitta i passagerarsätet medan vänner skötte rattandet. Eget körkort kunde han ta först året därefter när han fyllde 18. Anders är snart inne på sin 34:e sommar med folkan på rull – den har blivit en del av hans liv. Ett lite nött fotoalbum som berättar många historier.Bland alla som röstar lottar vi ut fina priser!
1-3 pris: Sämskskinnsmangel! Inget garage är väl komplett utan en mangel? En sämskskinnsmangel alltså, perfekt för att få de sista dropparna ur skinn och trasor. Tre finns att vinna! Värde 995 kronor.

4–6 pris: Årsprenumeration Klassiker Moped! Vinn ett helt år med vår nya specialtidning om
mopeder, skotrar och cyklar! Värde 316 kronor.

7–15 pris: Klassikers stiliga keps! Svart med broderad Klassikerlogga.

Läs mer hur du röstar i senaste numret av tidningen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.