Bild
Nästa artikel
Farmors röda pärla uppdaterad

Farmors röda pärla uppdaterad

LÄSARKLASSIKER

Anders Back har tidigare berättat om sin superfina Opel Kadett. Nu har den blivit ännu finare. Vad har hänt?

På första inläggets bilder kunde den observante se att min Kadett saknade en del attribut. Bland annat gummilist på framstötfångaren, navkapselkåpor samt bakre stänkskydd. Eftersom jag tyckte det kändes högst ovärdigt att låta bilen ha det utseendet bestämde jag mig för att ägna vintern åt att leta delar.

Framstötfångare visade sig inte vara jättelätt att hitta. Med till slut, via ett internetforum, kunde en ny fin stötfångare plockas hem från Dalarna. Nåja fin och fin, för under ett lager av damm doldes det lite kromsläpp, men det får vi leva med.

Sedan slog Ebaysjukan till och jag frestades att leta nya stänkskydd på denna fantastiska sida. Efter ett antal förlorade auktioner kammades till slut vinsten hem och jag blev ägare till ett par helt nya "schmutzfänger originalen aus den 70ern".

De sista delarna hittade jag till slut i Gästrikland i form av ett nytt grillgaller och en uppsättning oanvända navkåpor. Eftersom bilen spenderat vintern i ett garage 20 mil bort fick monteringen vänta tills bilen var hemma igen.

Nu är allt på plats och bilen börjar återfå lite av den värdighet den hade för 30 år sedan då farmor och farfar köpte den.

Farmors röda pärla uppdaterad
Farmors röda pärla uppdaterad

Kommentarer

#1
Mikko Isotalo
2011-05-27 16:27

Grattis till en kanonfin Kadett C.

#2
bilspanaren.blogspot.com
2011-05-27 21:33

Det är viktigt med detaljerna! Det blev kalasfint. Jag blir också sugen på att köpa delar från Tyskland. Det låter som man köper något mycket avancerat när man köper Schmutzfänger istället för stänkskydd...

#3
Anders Back
2011-05-27 22:36

Tack! Ja visst låter det fint, men om sanningen skall fram har jag faktiskt återmonterat min gamla trasig original stänkskydd tyckte inte dom ny inköpta tyska var särskilt originallikande, även fast dom var inplastade och märkta med opellogga och reservdelsnummer.

#4
Mikko Isotalo
2011-05-28 08:57

Vad var det med dom nya stänkskydden som inte var originalliknande? Var dom till någon annan Opel?

Om du kan tänka dig att sälja dom är jag intresserad.

#5
Anders Back
2011-05-29 22:19

Nja dom kändes väldigt universal bara! Opelloggan var fastsatt med nitar, nja jag vet inte, säljaren sa att dom var från 70 talet men det känns inte 70 tal snarare 90 tal. Men förpackingen var opeloriginal. Men jag lägger dom nog på hyllan kan vara bra att ha senare =) Betala trots allt 500 kr för dom.

#6
Påtår i öfverdrift
2011-06-02 00:16

Härlig bil! Det är framförallt sådana här bilar vi vill läsa om. När får vi köpguide för dessa? Eller Taunus 76-82? Eller Mazda 323 främst 80-84?
Bilar vi minns och oftast är i behov av att få uppmärksamhet för att inte försvinna.
Tidningen får nya läsare o s v så upprepning är okej. Men känns inte en tredje köpguide om Volvo 140-serien på några år lite väl tjatigt?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.