Nästa artikel
Farmors röda pärla
LÄSARKLASSIKER

Farmors röda pärla

Publicerad 7 december 2010 (uppdaterad 17 december 2013)
Min farmors röda bil har funnits med så länge jag levt. Utan att jag har givit den speciellt mycket uppmärksamhet.

Detta till trots så har den funnits där som transportmedel då farmor skulle plocka bär, baka bröd eller hämta oss barnbarn vid tågstation.

Det är först på senare år som jag tänkt att den där bilen måste jag ta hand om då farmor inte orkar längre och det var precis vad som blev fallet i november 2009. Bilen hade då stått en längre period och jag kände att tiden var mogen att ta bilen från dalarna där den bott dom senaste 31 åren till sitt nya hem i Roslagen.

Bilen såldes ny i Stockholm den 26 november 1977 av GM-återförsäljare 398, gissar på att firman hette Wohlin bilar AB. (Någon läsare kanske känner till återförsäljaren?)
Drygt ett år senare förvärvade min farfar bilen hos Björbo bil AB i Dalarna, den hade då rullat 1 200 mil och kostade honom 26 500 kronor inklusive montering av motorvärmare.

Kadetten har sedan varit familjen trogen och med åren har det blivit drygt 13 000 mil. Rosten hade gått hårt åt bakskärmarna och jag har låtit två hjälpsamma kompisar rostlaga och lägga ny lack. Till våren blir det även två nya framskärmar. Reservdelar sökes med ljus och lykta bland annat stötfångare och grillgaller. Kanske någon läsare kan ge mig bra tips?

Röd pärla

Namn: Anders Back
Märke: Opel
Modell: Kadett 1,2 S
Årsmodell: 1978
Ägd av mig sedan: 2009

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.