Bild
Nästa artikel
Kors, vilken Corsa

Kors, vilken Corsa

P-MÄRKT

Vanliga bilar av lite äldre snitt, som är i superfint skick, besitter en udda charm. Den här stod parkerad i Hedemora.

I början av juni spanade Mikael från Sandviken in denna kommunalblå Opel Corsa 1,2 GL Berlina från 1984 i Hedemora. Bilden ljuger inte, "skicket är helt sinnessjukt bra", skriver Mikael, "såg ut som den rullat ut från bilhallen i dag".

Även om man ibland ser en del Corsa av denna första generation är detta en sådan där bil inte finns. Skicket gör den helt osannolik. Om jag själv hade sett den skulle jag aldrig tvätta ögonen mer! Det är ungefär som den Datsun Cherry jag såg för inte så länge sen, även om den modellen säkert är mer ovanlig.

Med tanke på den här bilens bländande skick låter nästan tre ägare och 6750 mil mycket! Uppenbarligen har alla ägare haft samma filosofi gällande skötsel och körning. 

Corsan på bilden tillhör alltså den första generationens Corsa och kallas därför Corsa A på Opelspråket. Den debuterade 1983 och delade teknik med Kadett D, men var ett nummer mindre i storleken. 1993 kom den bulliga efterföljaren Corsa B och idag har man kommit fram till Corsa D.

Notera att bilen parkerats på en hörnplats långt ifrån ingången till affären. Dessutom står bilen lite förskjuten i rutan så avståndet till grannrutan ska bli större. Tecken på försiktighet. Jag misstänker att det är fler som läser denna blogg som gör likadant. Eller vad säger ni?


Ett inlägg från: bilspanaren.blogspot.com

Taggar: P-märkt, Hem
Kors, vilken Corsa

Kommentarer

#1
Håkan Svensson
2011-07-12 18:58

Jag parkerar alltid min gamla välskötta Volvo 740 på ett betryggande avstånd från andra bilar på Maxi-parkeringen. Aktar mig även noga för blommande träd när jag ställer bilen. Saften är ett h-e att få bort om den väl har torkat in...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.