Bild
Nästa artikel
Sällsynt bussig buss

Sällsynt bussig buss

P-MÄRKT

Han fick leta länge. Men till slut har Klassiker-läsaren Anders Back lyckats hitta en udda drömbil från 80-talet. Toyota modell F.

Kanske inte bilen alla söker, men Anders Back är en. Så här skriver han:

”Dags för ett bidrag till "P-märkt”. Denna gång har jag äntligen lyckas fånga en Toyota modell F på bild. Har letat en tid med inte lyckats hitta någon tidigare. Denna bil är av 1986 års modell och har knappt 17 000 mil på mätaren. Verkar för sin ålder och miltal vara i skapligt skick.

Jag tycker det är en ganska tuff liten skåpbil som skulle passa perfekt både som familjetransportör och entusiastfordon. Tänk bara att rulla in med den på Träffpunkt 80. Synd att det inte existerar någon på Blocket.”

Vi håller givetvis med. Känn er kallade, F-ägare!

Taggar: P-märkt, Hem
Sällsynt bussig buss
Sällsynt bussig buss

Kommentarer

#1
Gaute Halsaunet
2011-06-30 12:48

Toyota Model-F var bilen min far hadde når jeg var 18. Den gjorde jeg mye i og med og klarte til og med å nesten velte den. Meget praktisk var den iallefall. En kompis som drev med utleie av lys og lyd utstyr til konserter og slikt lånte den for å kjøre utstyret sitt i. Han var imponert da den slukte alt utstyret og det fremdeles var plass igjen. Men vår bil endte dog sine dager til slutt, ikke pga av rust (selv om det fantes) men for at min far (og meg selv også kanskje) hadde glemt å sjekke om det var olje på bakakselen. En dag så ville ikke bakakselen mere og bilen ble solgt som delebil.

#2
Gaute Halsaunet
2011-06-30 12:52

Det finnes kanskje ikke en på Blocket men på Norske Finn.no så er det iallefall en Model-F
http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=22842945

#3
Mats Loman
2011-06-30 13:42

Vi välte med en sådan i fjällen. Fullständigt urusel väghållning med bakhjulsdrift, hög tyngdpunkt och kort axelavstånd. Men vi vände den rätt, bankade ned takåsen som skapats någorlunda och hittade en plexiglasskiva vi kunde ha som vindruta. Det gick bra men man fick inte köra fortare än 70 för då kom "vindrutan" in i bilen.

#4
Johan Datsun
2011-07-11 22:30

Inte precis någon bil som jag blir entusiastisk över iallafall inte nu men om 10 år kanske.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.