Bild
Nästa artikel
Se vad lätt, ännu en Chevette!

Se vad lätt, ännu en Chevette!

P-märkt

Bilspanaren fick nys om ännu en Chevette

Många verkade uppskatta den (idag) ovanliga Vauxhall Chevette jag skrev om för en vecka sedan. Som en läsare mycket riktigt påpekade var det ganska mycket som skilde Vauxhall Chevette från Opel Kadett. Jag påpekade bara på emblem, front och motor, men växellåda, elsystem (Lucas såklart), bromsar (Girling) och inredning skilde sig bland annat också åt. Jag frågade mig dessutom i inlägget om någon Chevette över huvud taget fanns i trafik förutom den gröna på bilden. Jodå, det finns det! (Jag passar här på att också be om ursäkt för den fåniga inläggsrubriken.)

En läsare med det vackra namnet Thomas skrev att det fortfarande rullar en Chevette i Falkenberg där han bor och han skickade tacknämligt även en bild på den. Bilden togs sommaren 2008 men bilen är fortfarande i trafik! Detta är tredörrarsvarianten som delade kaross med Opel Kadett City. Även denna Chevette är en 77:a och den ser väl rätt skaplig ut för att vara en så pass ovanlig bil som fortfarande är i trafik.

En kul detalj jag la märke till är att det finns en utbuktning i plåten under bakre kofångaren passande för placeringen av registreringsskylten. Denna utbuktning finns även på Kadett City, men då registreringsskylten sitter mellan bakljusen så fyller den ingen funktion på den, åtminstone inte på utsidan. Jag vet inte var reservhjulet finns i Kadett men kanske är utbuktningen till för att det ska få plats i bagageutrymmet?

Tack för bidraget, Thomas! Nu är frågan om det kan finnas ännu fler Chevetter därute?

Tomas Åström

Taggar: P-märkt, Hem

Kommentarer

#1
Svante Eriksson
2012-03-09 12:15

Trevligt med mer Vauxhall, men kolla den fina 240:n i bakgrunden!!! :)
Bildens kvalitet gör det svårt att se backspeglar o.dyl. och därmed om det är en GLT 81-83:a (min första tanke) eller en 86:a eller senare. Tycker mig se ett LambdaSond-emblem i grillen så det lutar väl (tyvärr) åt 88:a och framåt, men fin var den oavsett!

#2
Thomas Nilsson
2012-03-09 13:00

Det är jag som tagit bilden och det är min 240 GL, som jag ägde tidigare, som syns i bakgrunden. Den är av -88 års modell och har Black line-paket så den ser ut som GLT.

#3
bilspanaren.blogspot.com
2012-03-09 13:26

Sorry, Thomas, glömde kommentera Volvon. Det blev lite bråttom med skrivandet. Hur som helst har du en fin bil!

#4
Mattias Johansson
2012-03-09 19:17

Jag vet inte exakt hur det är på City. Om det är som på Caravan så ligger bensintanken under lastgolvet och reservhjulet står i en balja på sidan som på t.ex. 240 m.fl.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.