Nästa artikel
Se vad lätt, ännu en Chevette!
P-märkt

Se vad lätt, ännu en Chevette!

Publicerad 8 mars 2012 (uppdaterad 8 mars 2012)
Bilspanaren fick nys om ännu en Chevette

Många verkade uppskatta den (idag) ovanliga Vauxhall Chevette jag skrev om för en vecka sedan. Som en läsare mycket riktigt påpekade var det ganska mycket som skilde Vauxhall Chevette från Opel Kadett. Jag påpekade bara på emblem, front och motor, men växellåda, elsystem (Lucas såklart), bromsar (Girling) och inredning skilde sig bland annat också åt. Jag frågade mig dessutom i inlägget om någon Chevette över huvud taget fanns i trafik förutom den gröna på bilden. Jodå, det finns det! (Jag passar här på att också be om ursäkt för den fåniga inläggsrubriken.)

En läsare med det vackra namnet Thomas skrev att det fortfarande rullar en Chevette i Falkenberg där han bor och han skickade tacknämligt även en bild på den. Bilden togs sommaren 2008 men bilen är fortfarande i trafik! Detta är tredörrarsvarianten som delade kaross med Opel Kadett City. Även denna Chevette är en 77:a och den ser väl rätt skaplig ut för att vara en så pass ovanlig bil som fortfarande är i trafik.

En kul detalj jag la märke till är att det finns en utbuktning i plåten under bakre kofångaren passande för placeringen av registreringsskylten. Denna utbuktning finns även på Kadett City, men då registreringsskylten sitter mellan bakljusen så fyller den ingen funktion på den, åtminstone inte på utsidan. Jag vet inte var reservhjulet finns i Kadett men kanske är utbuktningen till för att det ska få plats i bagageutrymmet?

Tack för bidraget, Thomas! Nu är frågan om det kan finnas ännu fler Chevetter därute?

Tomas Åström

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.