Nästa artikel
Porsche 911 DP1 Zirkelbach och laddning inför Elmia 2022
Avsnitt 76

Porsche 911 DP1 Zirkelbach och laddning inför Elmia 2022

Publicerad 8 april 2022 (uppdaterad 8 april 2022)
Studio Klassiker får besök av Björn Sundfeldt, Gunnar Dackevall och Eric Lund och vi pratar om hastighetsrekord och Porsche 911 DP1 Zirkelbach. Dessutom laddar redaktionen inför Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping under påskhelgen.

I veckans avsnitt av Studio Klassiker bjuder vi in alla lyssnare och läsare till Elmiamässan i påsk, där Klassiker ställer ut på Bilsport Performance & Custom Motor Show.

Vi kommer bland annat visa upp vår projektelbil, en Mars II Electric, och den Mini 1000 Pickup som Carl Legelius köpte som ung och nu köpt tillbaka.

– Man blir alltid så ställd inför den där bilen. Den står ju nere i vårt garage och vi ser den varje dag, men jag slås ändå varje gång av hur overkligt liten den är, säger Claes Johansson.

Årets Klassiker är också på plats – bilen som röstades fram som vinnare av Klassikers läsare. Det handlar om en Saab 99 EMS.

– Den är själva definitionen av en tuff Saab. Turbon i all ära, men det här var en av de första tuffa Saabarna, och den har blivit väldigt ovanlig. De är i princip helt utrotade och hamnade lite i skuggan av Turbon.

Så lyssnar du på Studio Klassiker
  • Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").
  • Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.
  • Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!
  • Medverkande i detta avsnitt är Claes Johansson, Fredrik Nyblad och Carl Legelius.
  • Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64!
     

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.