Nästa artikel
Ännu en celeb Nine Thousand!
KLASSIKERKAMPEN

Ännu en celeb Nine Thousand!

Publicerad 20 april 2010 (uppdaterad 17 oktober 2013)
Klassikerkampens Saab 9000 har klar kändisstatus i och med det faktum att den ägts av Sten Wennlo, dåvarande VD för Saab-Scanias personbilsdivision. Men det finns fler 9000 därute med stjärnstatus...

I majnumret - nr 5 - av Klassiker kan du läsa om en resa till Jämtlands fjällvärld i en Folkabuss årsmodell 1970. Hippiemålad, med klen värme. I byn Mattmar träffade vi Erik Sätre, som köpt sig ett eget turisthotell på 500 kvadratmeter - för 75 000 kronor! Stället är enastående, ett riktigt spökslott som bit för bit kommer att renoveras.

Erik har inte bara ett lyxigt hotell. Han har en lyxig kärra också, även den i budgetklass.

- Jag hade hört talas om den här ganska länge och ville köpa den. Men jag fick tjata en del  innan köpet gick att genomföra. När jag berättade om att Lotta Neumann hade ägt den så trodde dom jag var helt galen.

Bilen har alltså ägts av golfproffset Lotta Neumann! Mycket tyder på att bilen utgjort ett förstapris i någon golfturnering, gissningsvis 1990, bilens årsmodell. Inget kunde vara mer helrätt det året: en vit Saab 9000 Turbo med originalmonterat Airflowkit!

- Det kändes inte riktigt bra när domkraften gick rakt igenom plåten, men förutom det har den klarat sig ganska bra, säger Erik som är en stor Saab Turbofantast. Utöver den celebritetsägda 9000 har han en 99 Turbo.

Vet du om fler kändisägda Saab 9000? Eller andra Saabar för den delen. Eller vad tusan, vilka bilar som helst. Kom igen! Mejla oss! red@klassiker.nu Gärna med bildbevis!


(Vi har för övrigt fått korn på en mörkblå Saab 99 som ska ha ägts av en Wallenberg - 14 man är inkopplade på fallet i skrivande stund)

Vit golfbag. Väldigt vit Saab 9000 Turbo. 1990 var året och Lotta Neumann var på uppåtgående. Lite synd att hon skymmer nummerplåten, den sista lilla länken i beviskedjan att Erik Sätres bil verkligen är Neumanns avlagda.

Här har vi den i nutid, i bunkern.

Erik Sätre. Saabfantast. Hotellägare.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.