Bild
Nästa artikel

Bring it on!

KLASSIKERKAMPEN

Jag låter Fredrik ta den breda, ganska såsiga vägen. Själv väljer jag den smala förgreningen på den redan smala Saab-vägen. Häng med nu!

Tio papp. Låter mycket.

Men stod det verkligen EN bil på det där papperet? Läste inte så noga om jag ska vara ärlig. Köp. Saab. Och jag fylls omedelbart av Muller-instinkt, om än på en betydligt mer sansad mikrob-nivå.

Så: borde inte stålarna räcka till två klassiska Saabar? Fina. Kanske ännu fler? Om man bara väljer rätt.

Med märkets hanterliga utbud i beaktan landar tankarna direkt på en rad möjliga modeller. Men att handlöst kasta sig ut på Blocket och liknande är inte min grej. Det känns stressigt.

Då drar jag hellre i lugn och ro ut pärmarna i bokhyllan, lyfter locket och gräver mig längst ned i broschyrsamlingen, den så kallade obskyrbroschyrsamlingen.

Och drömmer mig bort.
Taggar: Projektbilar

Kommentarer

#1
Tomas
2010-02-04 14:03

Saab har haft en uppsjö konstiga färger så om du hittar en 99 i den limegröna färgen som på bilden så bör du slå till, tycker jag! Det finns också en aprikos-/hudfärgad combi coupé i Umeå på Blocket nu. Och en 99 X7 är minst lika intressant som 99 EMS/GLE/Turbo.

#1
Svante Eriksson
2010-02-05 10:02

Troligen mycket svårfunnen, men en 5-dörrars 900 Turbo -79 eller -80. Med "rutig" plysch och bakre nackskydd som täcker hela baksätets bredd... GLE/EMS av samma årsmodell fungerar också. Till nöds även GL/GLs. Bara den är från -79 eller -80.

#1
Ove
2010-02-05 22:07

Friction tester har ett femte hjul som fälls ner och används för att mäta friktion på flygfält.
Det femte hjulet har nån slags broms och bromsvärdet omvandlas till ett värde som talar om för pilot o flygledare hur halt det är.

Köp en Saab , men köp ingen 90:a, den är ju så FUL!

Alla andra är helt OK.

Lycka till!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.