Bild
Nästa artikel

Drömobjekt

KLASSIKERKAMPEN

Fredrik Nyblad har fickan full med pengar, hela 10 000 kronor att köpa en klassiker för. En Volvo. En förmögenhet. Ändå kan han inte låta bli att kolla lite högre upp i prisklasserna...

Jag har länge drömt om att få äga en 240 turbo igen. Det var bilen jag
körde när jag hade nytaget körkort. Men att hitta ett fint orört
exemplar idag är mycket svårt.

Att hitta en fin orörd turbo i Sverige är mycket svårt. Jag vill antingen ha en 244 med den låga motorhuven eller 245 turbo.

Min högsta dröm är en svartmetallic turbokombi med beige läderklädsel, mumma! Men mina drömmar är inte begränsad till turbo, jag skulle också kunna tänka mig en 264 av årsmodell 1981-82. Även dessa är mycket rara ärtor.

Jag vänder upp och ner på Blocket och även på Mobile.de och där finns det faktiskt två bilar som skulle kunna passa om det inte fanns några budgetramar.

I Tyskland finns en 264 från 1981 för 1 900 euro. Kanske skulle den gå att våldspruta ner till min budgetram, men den känns inte riktigt rätt.

I Nederländerna finns en 245 turbo från -83. Bara 4 900 euro, billigt! Men nu var det en bil för högst 10 000 kronor jag skulle hitta…
Taggar: Projektbilar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.