Bild
Nästa artikel
Klassiker fick en klassiker!

Klassiker fick en klassiker!

GRATIS CITROËN DEL 1

Det var inte alls vad vi tänkt oss som ersättare till vår Lancia men vad gör man när man får erbjudande om en skattad och besiktigad klassiker - utan kostnad?! Försöker ducka förstås.

Klockan 07.37 ringde telefonen till redaktionen och en lätt desperat röst i andra ändan gick rakt på sak:

- Vill ni ha en Citroën? Gratis.

Det handlar om (nu sticker jag ut huvudet här) den sista riktiga storcittran, den avantgardistiska XM.

Ägaren Lennart Backlund hade efter 12 års ägande bestämt sig för att det var dags att sluta köra bil, i alla fall Citroën. Att den inte gick riktigt som den skulle nämnde han bara i förbigående.

- Men mellan ryckningarna går den kanon! Och det ligger vinterdäck i bakluckan!

En halvtimme senare stod bilen på vår parkering och Lennart lämnade över nyckeln och handlingarna.

Så hade Klassiker plötsligt en rak och fin Citroën XM 2,0 1992 med bara 16 900 mil bakom sig att trösta sig med efter försäljningen av Lancia Flavian förra månaden.

En tur runt kvarteret bjuder på en uppvisning i komfort och grace, i alla fall mellan de astmatiska motorryckningarna.

Vad vi ska göra med den? Tjaee, buden är många. Men först ska vi se till att få en diagnos på vad ryckningarna beror på. Som tur är finns en Citroënverkstad i samma hus. 

Följ utvecklingen - eller avvecklingen - på www.klassiker.nu!

Kommentarer

#1
Christian
2009-01-26 18:53

Lycka till!

#1
Fille
2009-01-26 21:15

Åååh! Jag förväntar mig åtminstone en tiodelad artikelserie, en köpguide och... ja. Rekommenderar boken "Citroen XM" av Alberto Martinez. Finns på ebay. Vad gäller ryckningarna har jag fyra års erfarenhet av en ryckande XM (-90). Den blev nog bra till sist den med.

#1
Morgan
2009-01-27 22:45

Det är helt rätt! En verklig klassiker - redan, eftersom de dog ut fort. En mycket trevlig bil om man inte nödvändigtvis måste iväg varje gång.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.