Bild
Nästa artikel

Svarta paneler och feta mobiler

KLASSIKERKAMPEN

Svartrumpan var ett tillbehör - här är bildbeviset. Men vad fanns det mer för gott att köpa till Saab 9000?

Hej igen.

Idag tar vi och reder ut det här med svartrumpan ordentligt. Efter att ha rotat fram 1985 och 1986 års tillbehörskataloger för Saab 9000 kan vi en gång för alla slå fast att det sportiga avslutet var ett tillbehör.

Tack för tips och antydningar!

Medan vi ändå har de glansiga sidorna uppslagna är det läge att titta på vad som fanns att tillgå i mitten av 1980-talet. Sukta lite.

Jag erkänner utan omsvep att jag var den på redaktionen sist att omfamna 1980-talet som klassikerdecennium. Men så är jag också äldst. Det släppte ordentligt i fjol med inköpet av min 125:a, en Suzuki GT 125 X4. Ni som vet, ni vet. Det blir inte mycket mer åttiotal än - snyggt och kantigt.

Bläddrandet i Saabkatalogerna spädde på den där schyssta och inte så gapiga, glammiga åttiotalskänslan. Mer Klas Ã-stergren än Susanne Lanefeldt.

Här är Saab 9000 på besök i exotiska ändå robusta länder, friska fjäll och stärkande centraleuropeisk sol. Ingen ytlig glitter och glamour. Lyx med substans och en ständigt närvarande ton av praktisk nytta. Saab helt enkelt, Saab 9000.

Här följer några exempel på prylar med hög vill-ha faktor (ja, kanske inte jackorna då):

Kommentarer

#1
Morgan Eklöf
2010-03-08 01:34

Nu vill vi bara se en jämförande artikel med alla syskonen i projektet - vilken drömläsning! Nog ska det väl gå att rota fram en Fiat Croma, en Lancia Thema och en Alfa 164 ur folkdjupet? Vilken i kvartetten hade egentligen tveksammast kvalitet?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.