Bild
Nästa artikel
Blöt semester

Blöt semester

Arnes backspegel

Det är sommaren 1971 och nu har man skaffat en riktig semesterbil,

En Amazonkombi från 1965. Bilen inhandlades hos Stockholms motorcentrum som egentligen handlade med båtar och var belägen vid Kungsholmstorg.

 

Priset var 6 000 kronor, bilen var enligt försäljaren försiktigt körd som servicebil på firman och chauffören skulle ha varit en äldre man utan blydoja på högerfoten. Väl hemkommen möter jag vår portvakt Kalle Norberg som direkt känner igen bilen då han tidigare jobbat hos Motorcentrum.

 

"Den där bilen har verkligen fått bekänna färg" säger Kalle och berättar att den sällan var varsamt körd. Strunt samma, den gick i allafall bra och tog oss till västkusten på semester.

 

Vid den tiden hade de flesta campare tält, så även vår familj, något som kanske inte var så bra när himlens portar öppnade sig och vattnet steg in i tältet. Amazonen fick nu nya arbetsuppgifter och fick agera torkvinda för blöta sovsäckar, något som inte visade sig vara så väl genomtänkt. Sovsäckarna torkade inte och dessutom hade fukten spridit sig till motorrummet vilket gjorde att start av bil uteblev.

 

Efter en lång stunds mekande var bilen igång och vi fortsatte vår semesterresa, nästa stopp blev i Slöinge av alla orter, där ett vandrarhem fick ta emot oss. På bilden poserar min dåvarande fru Gerthy och vår sexåriga dotter Sanna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.