Bild
Nästa artikel
Donatorbilen

Donatorbilen

Arnes backspegel

Karsten, Roffe Röding och Robban. Arne, Dagge – och en Murkla.

Min kompis Dagge köpte en "Murkla" 1964, det var en -47:a i något bedagat bruksskick. Det var Dagges första bil inhandlad för ca 300 kronor. Jag vet inte om Dagge skämdes för bilen eller om den skulle hållas hemlig inför föräldrarna.

Den före detta lyxbilen parkerades aldrig i närheten av hemmet, nej då kanske någon skulle få syn på Dagge och lägga sig i hans bilaffärer.

Ganska nyligen fick jag tillgång till Karsten Pedersens bilder tagna innan Dagge köpte bilen, där dyker Dagges Murkla upp i något bättre skick, hel bakre nummerskylt i alla fall. Karsten, Roffe Röding och Robban begagnade en likvärdig bil, också det en -47:a fast med paj växellåda. Dagge övertalades att sälja sin växellåda vilket kanske inte var så smart för nu saknade bilen nästan helt sitt värde. Karsten, Roffe och Robbans bil gick ett bättre öde tillmötes, blev renoverad från grunden och är 50 år senare en lyxbil igen.
Donatorbilen
Donatorbilen
Donatorbilen

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2015-10-05 10:17

Den optimala raggarbilen på den tiden.

#2
Johan Nilsson
2015-10-07 12:46

vad är murkla för bil? har bara hört talas om svamp som heter murkla

#3
Håkan L
2015-10-07 14:05

Mercury hade smeknamnet Murkla.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.