Bild
Nästa artikel
Drömbilen

Drömbilen

Arnes backspegel

Den svoschar verkligen förbi, en Hudson Cabriolet.

Under det 60-talet kunde jag vid några tillfällen från spårvagnen se min drömbil, en Hudsonlimpa i cabutförande, dessutom i väldigt fint skick. Vid ett tillfälle lyckades jag se och notera bilnumret.

Jag kollade med bilregistret och fick veta namn på ägaren och hans adress på Lidingö. Jag hade tänkt ringa för att försäkra mig om att bilen kanske gick att få köpa. Dumt nog ringde jag aldrig så jag vet inte bilens vidare öden.

Glad blev jag då jag ganska nyligen fick tillgång till denna bild tagen av Karsten Pedersen. Bilden visar den fina Limpan och en spårvagn vars konduktör kanske är jag.

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2014-08-19 10:38

Tror bilen finns kvar. Har för mig att jag läst om den någonstans för ett par år sedan. Själv kommer jag ihåg en vanlig 4-dörrars "limpa" man såg hemmavid i början av 50-talet med ett äldre par i. Damen hade alltid en s.k. kvarnhjulshatt på sig och var väldigt elegant.

#2
Mark B
2014-08-19 11:07

Kan det vara samma bil som hittades i ett garage på Älgö utanför Saltsjöbaden av Fredrik Gadler på Lidingö? jag har för mig att det varit reportage i någon biltidning om detta. Minns inte vilken..

#3
Anders Willgård
2016-03-03 21:44

Det är samma bil som Mark skriver om, jag såg den några gånger tidigt 70-tal och lyckades fotografera den.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.