Bild
Nästa artikel
Dubbelhyttaren

Dubbelhyttaren

Arnes backspegel

Någon gång i slutet av 1970-talet troligen 1978 utspelar sig följande historia.

Jag sitter på ett taxifik på Lilla Essingen och inmundigar mitt morronfika då jag av en händelse råkar höra samtalet som pågår vid intilliggande bord. Två killar i övre medelåldern diskuterar om en rostig Folka dubbelhyttare som måste väck. Jag lägger mig i samtalet och säger att jag gärna vill titta på nyss nämda objekt och tänker då på min brorsa som säkert skulle vilja ha en dylik vagn. Dom medelålders männen blev glada och jag fick adressen varpå brorsan och jag följade dag beger oss till den angivna platsen söder om söder.   Folkapickisen var ganska rostig men hade bara körts 6 000 mil och köpesumman blev måttlig. Transport via flaket på min televerksbil till destination Gräsvreten i Lissma där vagnen härbärgerades i väntan på reparation. Tyvärr så blev det ingen reparation då brorsan lyckades trycka in fronten på sin bruksbil, en brandbil i folkaskåpskostym. Dubbelhyttaren blev nu av med den fina fronten som hamnade på brandbilen och själv fick sätta livet till. Synd att det blev skrot.

Läs mer om:

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2016-01-04 10:26

Med tanke på prisbilden för dylika fordon nu för tiden skulle ni ställt in den någonstans och sedan sålt den nu, så hade ni gjort en nätt förtjänst. Men, å andra sidan, hade alla sparat allt så hade det inte varit värt något. Kastade själv en rostfri splitbuss i slutet på 60-talet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.