Bild
Nästa artikel
Farsans kusin körde Austin

Farsans kusin körde Austin

Arnes backspegel

Jojje Pettersson hette farsans kusin. Han körde lastbil vid Fredells trävaror i Hammarby, en vit Austinlastbil med internnummer 4.

Som liten grabb fick jag ofta åka med Jojje på sina arbetspass, något som jag uppskattade väldigt mycket.

Jojje hade även ett extrajobb som vaktmästare vid Eriksdalshallen och Johanneshovs IP där han släppte in pressfolk och diverse kändisar. En av kändisarna var farsan, som alltid fick gå in gratis vid alla evenemang.

På bilden, som är tagen utanför vår port på Blåsutvägen 5 året 1960, poserar Jojje på sin fyra år gamla Monarkmoped med tvåväxlad Pilotmotor. Farsan hade också en 56:a Monarped med Pilotmotor, men den hade jag slarvat bort redan 1959 när jag fick låna den för körning till Enskede kyrka, där jag läste inför konfirmationen. Ni kanske minns? Tjuven hade varit framme och lagt beslag på moppen. (Se länk till höger)

Farsan var inte så glad och fick nu åka kommunalt till jobbet. Den pickup som syns i högerkanten tillhörde Levinkyla som hade sina lokaler i bottenplanet, för övrigt samma lokaler som tidigare hade inhyst Enskede Bil AB som sålde nya Volvobilar. Vid trottoarkanten syns en av våra trampspeedwaycyklar som tydligen även funkade som gatcykel, bakom den syns min klasskompis Berndt Perssons Apollomoped.

Ja, så mycket kunde man få se en vårdag 1960 om man hade ögonen öppna.

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2016-08-29 09:49

Tänkte just fråga vem som körde Transit-pickisen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.