Bild
Nästa artikel
Fint objekt

Fint objekt

Arnes backspegel

Inspanad från ett tågfönster: en Mercury coupé. Dagge blir lagom exalterad. Tar två bilder.

Dagge gjorde lumpen i Skövde 1965. Tågresor mellan hemmet i Stockholm och militärförläggningen var det vanligaste färdsättet. När tåget stannar till i Katrineholm lägger Dagge märke till en till synes övergiven Mercury coupé på en parkering. Tåget tuffar vidare och Dagge undrar om bilen kanske finns kvar nästa gång det är permis.
 
Tanken var att åka med sin egen bil till Skövde, en Ford Customline -52:a och därmed kunna granska den övergivna vagnen utan att ha en avgångstid att ta hänsyn till. Bilder togs och det visade sig att bilen var ganska rostig. Vidare efterforskningar ställdes in.
 
Åren gick och i början av 1970-talet annonserades en liknande bil ut som fint objekt. Det visade sig vara samma bil som Dagge sett i
Katrineholm men nu var den i ett bedrövligt rostigt skick och dessutom plundrad på alla fina kromdetaljer.
 
Fint objekt

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2016-01-11 10:27

Har kollat i "Bilkalendern" och bilen ägdes -55 av en nämdeman i Vingåker och från -57 till -60 av en arrendator ,också i Vingåker. Har inte någon nyare "Bilkaleder" för D län. Har sett ena bilden förut och försökt lista ut vilken parkering bilen står på men inte hittat någon så nära järnvägen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.