Bild
Nästa artikel
Kör så det ryker

Kör så det ryker

Arnes backspegel

Kjelle tjackar en Verro Strada, italiensk väghållningsmaskin. Eller var den svensk? Sopig var den inte.

Ja, så kan man säga när man ser brorsan Kjelle provköra sin nyrenoverade sopmaskin från 1960-talets mitt. Nu har det blivit i mitten av 1980-talet och den 20 år gamla maskinen av märket
Verro Strada tycks ha något vaj med bevattningssystemet, något som Kjelle fixade ganska omgående.

Den gamla maskinen gjorde ett effektivt och bra arbete, kanske tack vare att Kjelle gjort diverse förbättringar t.ex. kunde den till synes klumpiga maskinen "vända på en femöring" vilket ledde till många intresserade kunder inom diverse bostadsområden.

Kjelle utökade och hade ett tag tre Verro Strada igång samtidigt, dock med andra förare. Verro Strada låter kanske lite italienskt men maskinerna tillverkades av Åsbrink i Malmö. Det är många år sedan den sista maskinen lämnade fabriken i Malmö så brorsan
har under årens lopp samlat på sig åtta stycken, mest för att trygga framtiden med reservdelar.

Tyvärr så har tiden hunnit ikapp så nu tar det för lång tid att få någon maskin körduglig. Kjelle lägger av, men tretti bast sopande blev det i alla fall.
Kör så det ryker
Kör så det ryker
Kör så det ryker

Kommentarer

#1
Henrik H
2016-03-21 20:44

Jag minns en san dar fran min barndom da kommunen sopade villagatorna I Boras trakten pa varkanten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.