Bild
Nästa artikel
Kort karriär

Kort karriär

Arnes backspegel

En otäck olycka gjorde Åkes kolstybbskarriär kort

På bilden från 1972 poserar Arne Larsson, en kompis till mig som just skall provköra sin "nya" Jawa för första gången. Cykeln har han köpt av min brorsa Kjelle som i sin tur köpte den av Åke Kronkvist som i sin tur köpte den av Benke Andersson i Getingarna. Ja hojen var ju sju år gammal och därmed van vid många förare.

Arne Larsson hade ingen större glädje av sin nya speedwayhoj, bara några träningar hann han köra på motorbanan i Gladökvarn. På nyårsaftonen 1972 skulle Arne sköta det pyrotekniska hemma. Raketerna skulle fyras av. Det bar sig inte bättre än att samtidigt som en raket briserar på himlavalvet så briserar även den raket som Arne håller i sin högerhand. En gnista hade oturligt nog tänt två raketer varvid hans högra hand blev av med diverse fingrar. Stackars Arne som var lastbilsåkare blev tvungen att sadla om och sälja både lastbil och speedwayhoj.

Kommentarer

#1
Arne
2014-09-02 19:14

Det var ju Arne Larsson som fick en kort karriär. Åke Kronqvist håller fortfarande på. Förra året köpte han min Jawa från 1966, så ligger det till.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.