Bild
Nästa artikel
Lånebilen

Lånebilen

Arnes backspegel

En Scania kan bedagad och skabbig – men alltid tuff!

Det är 1963-64 och jag jobbar hos A.Z. Sellbergs åkeri som var beläget i gamla spårvagnshallarna i Aspudden. En dag blir jag skjutsad till "Sellbers Tunga"i Ulvsunda för att hämta en tankbil som dom inte längre hade användning för. Bilen var en Scania Vabis från 50-talets början och den hade sett sina bästa dagar, förmodligen var det dags för skroten och då passade det ju bra att låna ut den till mig som var nybörjare. Dieselpumpen var ordentligt "trimmad" och vid varje gaspådrag försvann bakåtsikten i en tät svart rökridå. Jag tog ingen bild på den risiga bilen, man kanske skulle få skämmas om någon fick nys på att jag körde en så ful tankbil. Döm om min förvåning då jag ganska nyligen gick igenom diverse bilder från Esso, bilder som slumpvis tagits för dokumentation (du kan se dem här på hemsidan!) . Där står den gamla bilen och ful, men ändå ganska tuff.

Kommentarer

#1
BosseA
2016-04-15 23:38

Ful o sliten, men tuff är en fantastiskt bra sammanfattning. Fin och blank, men ändå rätt tuff tycker jag gäller för tvådörrars Opelkombin...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.