Bild
Nästa artikel
Min första lön

Min första lön

Arnes backspegel

Stormrik brevbärare investerar i grammofon. Väljer bort Julia Ceasar som bonusskiva.

Mitt första jobb var som brevbärare och när jag fick min första lön kände jag mig rik, jag tjänade ju bra, 562 kronor i månaden. Nu skulle här handlas. Min kompis Leffe Ernbert hade månaden innan köpt en grammofon för 115 kronor och dessutom fått två ep-skivor
På köpet.

Jag begav mig till samma affär belägen på Götgatan intill biografen Göta Lejon. Jag kollade in en likadan skivspelare av märket Philips för 115 kronor. Leffe hade fått två ep-skivor på köpet och nu ville jag också ha det.

Okey sa expediten, du får välja mellan Evert Taube och Julia Ceasar. Efter köpslående lyckades jag få två andra skivor nämligen Living doll med Cliff Richard och en tysk skiva med en låt vid namn Morgen.

På bilden som är från 1960 syns farsan i full gång med tapetserande och på stringhyllan syns min 115-kronorsgramofon.

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2016-05-30 09:51

Hur KAN man bara välja bort Julia Ceasar?

#2
Cleas Juliasson
2016-06-20 11:27

Det KAN bero på att radiohandlaren hade stavat FEL på tant Julias efternamn. Hon hette Cæsar (kan också stavas Caesar). Han visste kanske inte ens vem tanten var, eller KANSKE trodde Arne att han skulle få en gammal "stenkaka" (78-varvare) med Karl Gerhard sjungande en kuplett om JULIUS Cæsar. Arne ville ju få 2 EP-skivor (45-varvare). "Living Doll" med Cliff Richard var ett kap. Den står sig än idag, men "Morgen" på tyska med Ivo Robič är väl inte lika känd idag, men perfekt för en nostalgisk resa tillbaka till 1959.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.