Nästa artikel
Spökresan
Arnes backspegel

Spökresan

Publicerad 31 oktober 2016
Arne fraktar skadade vitvaror och löser ett spökproblem.
Jag fick erbjudande om extrakörning 1981. Det hade nu gått fyra år sedan jag körde för ASG och jag tyckte att en Norrlandsresa med full betalning var inte fy skam. Extra bra betalt skulle det bli då resan till Borgvattnet i Jämtland skulle ske över lördag-söndag. Lasten bestod av skadade vitvaror från ett försäkringsbolag och mottagare var en herr Brännholm en man med många järn i elden.
 
En jobbarkompis från Televerket Thomas Ohlsson ville gärna följa med vilket passade bra då han var väldigt sugen på att köra långtradare. Efter många timmars körning kommer vi fram till Brännholms diversehandel i Borgvattnet där vi fick kaffe och smörgåsar. Vi fick även med oss en dvärg som skulle hjälpa oss att lasta av alla vitvaror vid ortens Folkets Park.
 
När avlastningen skall påbörjas ansluter fler av Brännholms vänner. Min kompis Thomas ser alla skadade vitvaror och får sig en funderare "hur fan har vi kört, allt är ju transportskadat!" Ingen fara svarar jag, det var skadat redan innan lastning.
 
Nu när vi ändå var i Borgvattnet ville vi ju gärna se den beryktade prästgården där det sägs att det spökar. Vi fick en vägbeskrivning men tyvärr så är det stängt sades det, men titta gärna utanför.
 
Väl framme ser vi den ödsliga prästgården men bakom huset ser vi en figur som verkar vilja gömma sig. Det visar sig vara dvärgen. Jag tror att vi har löst spökproblemet i Borgvattnet
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.