Bild
Nästa artikel
 Två rum och kök

Två rum och kök

arnes backspegel

Så kallade vi lastbilen som min åkare "Kol-Kalle" hade i sin flotta. Det var på grund av den stora hytten som öknamnet hade tillkommit.

Jag körde normalt en Volvo Viking men den hade råkat ut för motorhaveri och jag fick då köra bilen som ingen ville köra, en Volvo Starke med dubbelhytt. Den var väldigt populär i kommunala körningar för gatukontoret, det rymdes många gubbar i bilen och dessutom fick det plats med en back öl inne i bilens varma hytt. Varför jag tog bilden på det snötyngda bilen minns jag inte men det kanske var bra för ingen annan hade väl kommit på den knäppa idén attt föreviga en bil som man helst ville slippa att köra.

En kompis till mig, Ingvar Widman,även han liksom jag speedway- och Isracingfanatiker,  var tillfälligt arbetslös och jag tipsade honom om att det fanns ett ledigt jobb som chaffis, just ombord på "Två rum och kök" Redan första arbetsdagen klämde Ingvar sin ena hand vid manövrering av den antika wajerkranen,sedan blev det sjukskrivning. Men det bästa var nog att han inte behövde köra bilen mer. Bilden är tagen i Midsommarkransen 1969. 

Kommentarer

#1
Rune
2013-12-23 23:59

Är du helt säker på årtalet, tycker mig se en 142 från 1971 bakom "två rum och kök"

#2
Arne
2013-12-26 15:28

Hej Rune, tyvärr så ser du nog fel, bilden är faktiskt tagen tidigt 1969. I Mars månad samma år gick åkeriet i konkurs och J.E.Karlssons åkeri fanns inte längre. Men jag kan hålla med dig att fälgarna påminner om 71 DeLuxe men dom fanns ju inte då. I April månad 1969 bytte jag åkare och några av Kolkalles bilar syntes inte till på parkeringen hemma hos mig i Midsommarkransen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.