Nästa artikel
Tyrolerhatt och snöskoter!
Arnes backspegel

Tyrolerhatt och snöskoter!

Publicerad 7 december 2015 (uppdaterad 15 december 2015)
På träningen inför den stora isracingtävlingen på Stockholms Stadion dök ett oväntat inslag upp – ett gäng ilsket brandgula snöskoters från Crescent. Alla som ville fick provköra – oavsett klädsel...
Inför den stundande isracingstävlingen på Stockholms stadion 1969 skulle det skulle vara träningskörning dagen före. Någon träning på Stadion var ej att tänka på varvid Eldarnas hemmabana på sjön Trehörningen i Huddinge kom till användning. Det blev inte bara isracingsåka – det bjöds även tillfälle att provköra Crescents nya snöskoter som i ett större antal hade flockats på isen.

Någon hade räknat ut att det skulle komma mycket folk från pressen för att rapportera från den internationella träningen med världsmästaren Gabrchman Kadyrov i täten. Ett fint tillfälle att exponera de fina svenska skotrarna, då helst med "Gab" bakom styret.  

Även jag hade glädjen att få provköra men gladast var jag nog för att jag kunde ta några hyfsade bilder på "jippot". Första bilden är en poserade Kadyrov, den andra är samme Kadyrov in action. En av bilderna visar speedwayåkaren Börje Andersson iförd tyrolerhatt, arbetshandskar och lågskor, en bra kombination för ett vinnande recept.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.