Nästa artikel
Auktions-Fiestan nybesiktigad!
barnfind för Världens Barn

Auktions-Fiestan nybesiktigad!

Publicerad 20 september 2019
På Skokloster kommer en 35 år gammal enägar-Fiesta att säljas på auktion utan reservationspris. Hela intäkten går till Världens Barn. Nu är den dessutom nybesiktigad!


Ingrid hade bara två bilar i sitt liv. I slutet av 1950-talet köpte hon en ny blå Volkswagen för att kunna ta sig till jobbet som växeltelefonist på Alingsås taxistation. Ett garage byggdes på gården och eftersom hon skötte sin bil så dröjde det nästan 30 år innan det var dags för nästa bilbyte.

Valet föll återigen på en beprövad konstruktion i blått och i maj 1984 blev Ingrid ägare till splitter ny Ford Fiesta 1,1. Även denna bil vårdades väl och kördes sparsamt, när den ställdes av för snart tio år sedan hade mätaren ännu inte slagit om till 9 000 mil.Bilen stod sedan länge bortglömd i sitt garage men när fastigheten skulle säljas var det någon som gläntade på dörrarna. Nu har du chansen att bli brukare nummer två!

I går besiktigades Fiestan för första gången på nästan tio år – och gick igenom med ett par bra-att-veta. Men det var på vippen att den blev underkänd – rattlåset fungerade inte.

– Jag frågade besiktningskillen om de hade några verktyg att låna ut, säger Lars Edwardsson på Verktygsboden. Han svarade att han ändå inte hade så mycket att göra så han kunde hjälpa till.

Så tillsammans med Opus Bilprovning i Borås fixade Lars det sista som gjorde att Fiestan nu kan köras för egen maskin till Skokloster på söndag. Den har fått nya bakbromsar, nytt batteri och både olja och filter är bytta.

– Detta blir en fantastisk instegsklassiker, säger Lars Edwardsson. Den är väldigt kul att köra och förvånansvärt tyst även på motorväg.

På Klassikers Skoklosterträff ska Verktygsboden återställa så mycket av Fiestans forna glans som möjligt! Den har varit med på en mässa tidigare där halva bilen polerades, nu är det dags för resten.

Vi kommer att hålla en slagauktion på plats den klockan 15.00 – utan reservationspris. I paketet ingår förutom Fiestan en omfattande verktygssats från Verktygsboden samt en tvåårsprenumeration på Klassiker.

Dessutom kommer hela summan att tillfalla välgörenhetsorganisationen Världens Barn!


 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.