Nästa artikel
Big bucks för Tucker
SÅLD

Big bucks för Tucker

Publicerad 26 januari 2011 (uppdaterad 24 oktober 2013)
Den Tucker 48 som vi tidigare berättat om har sålts på auktion i Scottsdale, Arizona för 725 000 dollar. Drygt 4,5 miljoner kronor!

Bilen rullades ut i ljuset 2010 efter att ha stått i ett hemligt garage i Washington i närmare 50 år. Motorn gick att dra runt, men transmissionen låg i bitar. Mannen som gömt undan bilen, Don Wright, vägrade låta någon titta på den och hade heller ingen ambition att göra den körduglig. Istället blev det änkan och familjen som drog fram Tuckern och sålde den vidare.

Wright köpte bilen 1956 och enligt expertisen ska den ha haft en speciellt hög utväxling anpassad för hastighetskörningar, bland annat på Bonneville där den ska ha klockats över 200 km/h. Under en period var bilen lätt customiserad med flakelack och tuffa navkapslar.

Vi gissar att den nye ägaren kommer sikta på helrenovering till fabriksutförande, med ny lackering i den mest eftertraktade kulören Waltz Blue. Att slutnotan blev drygt 4,5 miljoner kronor är anmärkningsvärt. Bra betalt för ett renoveringsobjekt!

Se länk till tidigare reportaget till höger!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.