Bild
Nästa artikel
En lyxbils öde

En lyxbils öde

Från förr

En gång var en Rolls-Royce med kungligt förflutet knappt värd däcken den stod på...

Denna vagn började sitt liv 1912 i Derby, England som ett chassi av typen 40/50 från Rolls Royce, även kallad Silver ghost. 
I Stockholm försågs den med en vacker tourerkaross av Nordbergs innan den såldes till sin första ägare som dock är okänd. Andra ägaren var desto mer känd för det var kronprins Gustaf Adolf och i hovstallet fick bilen registreringsnummer A6.

Men redan 1930 såldes den till en skrothandlare, som antagligen såg den som för fin föra att skrotas . Bilen kom att vandra vidare tills den hamnade hos en smidesverkstad i Enstaberga 1934. Där gick man lös på den fina Rollsen med att bryskt kapa ramen, förstärka chassit och fjädringen och försåg den med lastbilshytt och kran. 
Nu hade bilen nummer D206 och kom att tjänstgöra som bärgare i Nyköping resten av sitt liv, alltså fram till 1943 när kronprins Gustaf Adolfs vackra Rolls Royce återigen skrotades, för gott.
 

Kommentarer

#1
bozze lundgren
2018-12-20 10:48

Skrotades hos Malmquists skrot som låg vid Lindövägen i Norrköping.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.