Nästa artikel
Fynda i Munktorp!
Reportage

Fynda i Munktorp!

Publicerad 2023-10-03 14:30 (uppdaterad 2023-10-04 16:08)
Dags att skaffa delar inför vinterns projekt? På lördag är det marknad för Volvodelar i västmanländska Munktorp.

Svenska Volvoklubbar i Samverkan, SVIS ägs tillsammans av en rad Volvoklubbar i Sverige. I SVIS lager finns mängder med delar till klassiska Volvobilar. Inför marknaden lördagen den 7 oktober har man fyllt på lagret.
–    Vi har tagit bland annat tagit hem främre 2-tumsrör till 140 GL och E, bromsskivor till 1800 E och ES och höger yttertröskel till Amazon, säger Peter Göthberg, ordförande i SVIS.
 

Förutom allt som finns i SVIS lager så finns också en rad säljare på plats utanför. Marknaden pågår kl. 08:00-13:00 och förutom alla Volvodelar finns det också korv och kaffe! SVIS ligger på Västeråsvägen 138 i Munktorp som ligger i Köpings kommun. Här är en länk till SVIS-evenemang.

Vill du läsa mer om klassiska volvomodeller?

Var det på 1980-talet som Volvos tillbehörsutbud var som bäst? I den åttonde upplagan av Klassikers specialutgåva om Volvo undersöker vi hur många tillbehör man egentligen kan ha i en 740 GL. 

Vi ger oss ut på en resa med en Volvo Amazon 1957 och kör längs en av få vägar i Sverige som verkligen slickar längs havet. 

Vi kör taxisuggan, PV831 som nästan bara Volvodignitärer fått åka med och i ett annat reportage kör vi Volvo Sport eller P1900 som den också kallas. 

Du får veta allt du undrat om Volvos populäraste lumparkompis, Valpen men också om efterträdarens förehavanden bakom järnridån – Volvo C202. 

Hur topprenoverar man B18-motor, var hittar man delar till klassiska Volvobilar och hur mycket är de värda? Allt detta besvaras i artiklar i vår specialutgåva. 
 
Totalt 124 sidor bara för dig som älskar Volvo!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.