Nästa artikel
Lënnart har fått ny ägare
GRATIS CITROËN DEL 14

Lënnart har fått ny ägare

Publicerad 19 november 2009 (uppdaterad 17 oktober 2013)
Från att ha varit värd noll kronor är nu den senaste marknadsnoteringen för Klassikers Citroën XM 2,0 1992 hela 2 000 kronor!

Bjarne Lundin i skånska Ã-stra Ljungby bjöd 2 000 kronor  i en komplicerad
budgivningsprocess mellan honom och två andra spekulanter som hörde av
sig efter en vädjan i förra numret och på vår hemsida. Nu blir det upp
till honom att laga den otäta radialpackning vid vevaxeln som vi gick
bet på.

Det var i januari som vi fick vår Citroën XM alldeles gratis, vi döpte den till Lënnart efter den generöse givaren. Vi insåg dock snart att vi inte skulle klara ut det läckande termostathuset, att fylla på gasklockorna och ordna en ny tryckregulator själva.

Uppdraget att ordna detta gick till Citroënfantasten Christian Traneflod. Men just som Lënnart såg ut att vara redo för besiktning så började han läcka stora mängder olja.

Det blev för mycket för Christian som efter en sommar av tvekan slutligen kastade in handduken när det visade sig att packningen utgått ur Citroëns reservdelslager.

För 2 000 kronor har du fått en obesiktigad Citroën XM, ska vi verkligen säga grattis Bjarne?
- Ha, ha. Är man citropat så är man! Jag har åtta XM sedan tidigare, det har gått så långt att folk ringer till mig och säger att jag kan få deras XM.

Vad var det du gillade med just det här exemplaret?
- Att det var snikmodellen, den är så spartansk att den blir rolig. Annars är det jag gillar med XM att det är komfort och prestanda samtidigt. Det är ingen bil som folk lägger märke till men kör man den är det en helt annan sak.

Hur ska du lösa problemet med radialpackningen?
- Jag tänkte ha ett litet mekarmöte där vi ska vara ett par stycken som skruvar och resten av gänget får säga åt oss vad vi gör för fel. Det är nog lika bra att slita ut hela motorn och byta kamrem och lite annat på samma gång. En ny packning går att fixa på nåt sätt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.