Bild
Nästa artikel
Lugnt tempo i Crewe

Lugnt tempo i Crewe

Brittiskt

En grupp bilarbetare som säkert inte klagar över sin situation, att bygga Bentleys får ta den tid det tar fjärran från löpande bandets stress.

Nyligen skrevs det ju lite här om Bentley T-type och Corniche, här byggs Corniche i makligt tempo, i Crewe.

 

Skickligt hantverkskunnande och tålmodighet torde vara de största kraven för att platsa i det här gänget, för att få ynnesten att för hand bygga ihop en av de mest exklusiva bilar som gick att köpa, Bentley Corniche cabriolet.

Tålmodighet bör varit en bra egenskap som Bentleykund också, inget lämnas åt slumpen och ingen bil levereras förrän allting är perfekt och rigoriöst testat.

Mellan 1971 och 1984 byggdes bara 77 stycken Corniche cabrioleter, denna modell var baserad på Rolls Royce Silver Shadow/Bentley T-type som kom redan 1965.  T-type cabrioleten var inte heller någon dussinvara med 41 byggda.  Från 1984 bytte man namn på den till Continental och behöll den i samma grundutförande fram till 1995.  När man bygger världens bästa bilar behöver man inte uppdatera sig så ofta.   

Kommentarer

#1
Retro
2014-02-21 20:37

Ooooh vad jag önskar att min Saab blivit ihopskruvad i ett makligt tempo som här ...
Pratade med en Rolle-ägare på en träff för ett par år sedan å den männskan påstod att de går sönder ibland de också.....allt är inte bara justeringar då...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.