Bild
Nästa artikel
Mustangen från Bullitt återfunnen

Mustangen från Bullitt återfunnen

Reportage

En av de två Mustanger som användes av Steve McQueen i filmen Bullitt har återfunnits efter att ha stått i ett garage i flera årtionden.

Bullitt från 1968 satte en ny standard för biljakter i filmer. Huvudperson var polisen Frank Bullitt lågmält spelad av Steve McQueen. En nästan lika stor roll spelar Frank Bullitts gröna Ford Mustang GT fastback 1968.

Trots den hårresande körningen i filmen var det bara två stycken Mustang som användes vid inspelningen.

Bilen som användes vid höga hopp under den långa biljaktsscenen hamnade på en skrot efter inspelningen men återfanns för ett år sedan. Den andra bilen som var i bättre skick efter filmandet har nu åter upptäckts.

I 38 år stod den i ett garage i New Jersey. År 2014 gick ägaren bort och hans son ärvde den. Han tog då kontakt med Ford.

Nu i tid till filmens 50-årsjubileum har den ställts i ordning  med hjälp av Ford. Mekaniken har renoverats men karossens patina har lämnats.

Som av en händelse så lanserar Ford också en särskild Bullitt-version av Mustang som kommer att tillverkas i en begränsad upplaga.
 

Kommentarer

#1
Kalle
2018-01-16 17:48

Gillar inte amerikanare, men denna är riktigt tuff.

#2
Helmuth
2018-01-17 01:22

Vem fan gillar inte amerikanare? Audi VW ägare kanske?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.