Nästa artikel
Produktplacering 1920
från förr

Produktplacering 1920

Publicerad 11 februari 2019
Sponsring, produktplacering och regisserade anonskampanjer är inget nytt. Black&Decker var ute med detta på tidigt stadium.

Eddie O'Donnell körde för Fred Duesenbergs stall och här är Eddie med fru inför förberedelserna för loppet på Unionstown i Pennsylvania, juni 1920.  Frun visar upp en nymodighet, Black&Deckers portabla luftkompressor.


Black&decker gjorde sig 1917 sig ett namn med att ta patent på en elektrisk borrmaskin med pistolgrepp, samma princip som 100 år senare är oförändrad. Dom satsade också hårt på sponsring, och med detta så följde dom Eddie och hans tävlingkarriär säsongen 1920.  Denna avslappnade bild är en del ur denna reklamkampanj.  

Det gick bra för Fred Duesenbergs racerbilar på Unionstown, dom tog de tre första platserna, Eddie slutade trea.  Samma år satsade Duesenberg på att börja bygga personbilar, som skulle snart bli de mest luxuösa fordon som gick att köpa i USA på denna tid.  Säsongen 1921 tävlades det också framgångsrikt med vinst på Indy och blev även det första amerikanska bilmärke som vann ett Grand Prix i Europa.

Fast Eddie O'Donnell kom inte att vara med om detta, han omkom på Beverly Hills Speedway Classic race i november 1920. En tragisk olycka där även Louis Chevrolets lillebror Gaston Chevrolet förolyckades.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.