Bild
Nästa artikel

Rehabiliteringen fortskrider

GRATIS CITROËN DEL 12

Christian Traneflod sliter på med Klassikers gratiscittra, efter att läckagen tätats är det snart läge för hemvändartest till Stockholm.

Lënnarts konvalescens går vidare. Efter utläsning av diverse felkoder har nu lite givare och en tomgångsmotor blivit bytt. Kanske måste tomgångsvarvet ned lite till, men justeringen måste göras när motorn är varm.

Inkontinensen är nu ett minne blott, dessutom. Glykolläckaget var ett av de första vi fixade, nu efter byte av hela tryckregulatorn (alltså den hydrauliska styrenhet som ackumulatorklockan sitter skruvad i) är de pinsamma gröna pölarna under motorn puts väck. Alltså kan man med att parkera igen.

Med en torr och hygienisk XM och en annalkande sommar så är livet på topp, formsaken besiktning skall vi passera leende med händerna i bakfickorna och sen är det väl bara dörrlåsen som behöver en åthutning för kryss i alla rutor...

Detta ska nu ordnas:
* Besiktning men först montering av fjäderbensfästen/sommardäck samt titt på avgasvärden.

* Sedan en finjustering av allt innan jag ger mig. En ljusinställning skulle nog heller inte skada efter Lënnarts fjädringshöjdmässiga uppstramning.

* Den där knappen till handskfacket skall vi byta med, upplevelsen av den stora luckan som lyfter sig ljudlöst & graciöst kan endast stilmässigt toppas av samma lucka i en DS från -55. Och den där obligatoriska glasflaskan med Orangina får inte plats i dörrfickorna heller.

Nu ska jag bara ut och varmköra...

Kommentarer

#1
T Larsen.
2009-05-10 18:22

XM fördelar & rotor är ett problem då
förtänding är datorstyrd`´bränns´ den
fast-positionerade rotorvinga i den ena
kanten vid vanlig körning med lång gnista
i fördelarhuset och till slut överslag!
BYTT rotor ock eventuellt fördelarhus ock
mycket problem med snedtändin är bortblåsta
själv glömde jag bort luftfiltret på XM90 /¶.

#1
Bosse Andersson
2009-05-26 17:17

Men kolla in bilden ovan! Utanför står en vackert röd D-break och en lika vackert röd BX break! Traneflods eller kundbilar? I vilket fall, en mycket härlig bild. Hmmm, kanske skulle göra en motsvarande bild hemma på min gård. Har samma bilar (och några till) även om färgerna förutom XM:en är andra.

#1
Stefan ström
2009-08-02 23:36

Vad händer med denna bil? Läste om packbox som gått i motorn eller växellådan, men sedan har det varit tyst. Blir orolig! Själv har jag blivit grymt sugen på en XM, ni vill inte byta mot en Alfa 155 (den sålde ju inte heller helt bra och är totalt utfryst idag)?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.