Nästa artikel
Rekordpris för Saab 900 Turbo som gått 39,5 mil
Reportage

Rekordpris för Saab 900 Turbo som gått 39,5 mil

Publicerad 17 augusti 2022 (uppdaterad 17 augusti 2022)
En Saab 900 Turbo som inte ens rullat 40 mil har sålts för rekordpris i USA.

Flera vanliga vardagsbilar från förr har sålts för rekordsummor på auktion de senaste åren. I flera fall beror det på att de rullat extremt lite – ett av flera exempel är en Saab 96 som bara rullat sju kilometer och såldes för 500 000 kronor.

Nu har en modernare Saab klubbats för 145 000 dollar, motsvarande 1,5 miljoner kronor, på den amerikanska bilsajten Bring a Trailer. Det handlar om en Saab 900 Turbo Cabriolet från 1987 med bara 39,5 mil på mätaren – vilket motsvarar i snitt 1,1 mil per år.

Just det här exemplaret är lackerat i Cherry Red och har bland annat läderklädsel, farthållare och tidstypisk kassettstereo från Clarion (med equalizer!). Den har ägts av en bilfirma sedan juni 2021 när den köptes av första ägaren.

Sugen på fler lågmilar-Saabar? Läs senaste Saab Cars Magazine!

Det här kan du bland annat läsa om:

Saab 99 Limousine
När Kung Carl XVI Gustaf skulle på långresa i USA levererade Saab en förlängd Saab 99 med automatlåda och extra mycket benutrymme. Mörkblå såklart. Den märkvärdiga bilen fick säkert en och annan amerikan att höja på ögonbrynen! Efter fullgjord tjänstgöring degraderades den snart till att bli en vardaglig skolskjuts. Den var på vippen att bli skrot när en Saabentusiast köpte den påbörjade en mödosam renovering. Nu är den klar … och vi ringde Kungen!

Inget för biljakter.
Tidernas snällaste polisbil måste vara Saab 95. Den saknar två dörrar och en del hästar under huven för att kunna ta upp jakten på buset. Men där bak trivs en schäferhund – och det var så den användes. Vi spanar in Polistekniska museets unika polisbil.

Saab+Scania= Sant
Så gick det till när lastbilar, stridsflyglan och personbilar hamnade under ett och samma varumärke. Turbon? Tacka Scanias ingenjörer för den!

Saabs förtrupp!
Innan ordinarie serieproduktion startade av Saab 92 i december 1949 gjordes en förserie på 20 vagnar. Vi djupdyker in i historien om varje exemplar. 92019 är vår projektbil – nu får en ny – sliten! – lack. Och 92007 provkör vi grundligt. Den som ägdes av formgivaren Sixten Sason.

Lågmilaren 900 Aero.
Vilken snackis den blev, en Saab 900 Aero med under 3 000 mil på mätaren. Det blev prisrekord, men innan auktionen var avslutat gjorde SCM en unik provkörning. Den sista turen?

Så köper du din Saab V4
Köpguiden till bussigaste bilen. Gå inte i fällorna som vi har gjort. Här är knepen, priserna, lusten. Allt om Saab V4!

Saab 99 EMS vs Volvo 140 GL
Det mest exotiska Sverige hade att erbjuda. Två vardagsbilar i gåbortkostym. Idag snudd på utrotade. Vi låter de svenska drömbilarna tampas ännu en gång!

Saab – made in Denmark!
Att Saab tillverkats i Finland vet de flesta, men Danmark? Jo. Under en kort period var det ekonomiskt mer smart att låta danskar göra jobbet. Unika bilder från en ganska stillsam bilfabrik!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.