Nästa artikel
Saabmuseet kvar i Trollhättan!
Räddat!

Saabmuseet kvar i Trollhättan!

Publicerad 24 januari 2012 (uppdaterad 24 januari 2012)
Saabmuseet ser ut att ha räddats från att splittras! Kommunen, Saab AB och stiftelsen Marcus och Amalia Wallenberg lade tillsammans det högsta budet på samlingen.

Ända sedan Saab Automobiles konkurs blev ett faktum har många oroat sig över vad som ska hända med Saabmuseet. Museet, som drivits och ägts direkt av Saab och inte genom en stiftelse som ofta är brukligt, var en del av konkursboet och konkursförvaltaren kunde inte göra annat än att bjuda ut samlingarna till försäljning för att få in pengar till bolagets skulder.

Anbudstiden gick ut i fredags och risken var uppenbar att samlingarna skulle splittras om enskilda bud på exempelvis Ursaaben från 1947 skulle överstiga bud på museet som helhet.

Nu verkar det som om vi kan andas ut. Tillsammans med Saab AB, alltså det bolag som en gång startade Saabs biltillverkning och familjen Wallenberg som varit storägare i Saab Automobile har Trollhättans kommun lagt det högsta budet på 28 miljoner kronor.

Visserligen är kommunens del i affären inte formellt godkänd av kommunfullmäktige men det ser Paul Åkerlund (S) bara som en formalitet, enligt ttela.se

Grattis Sverige och grattis Trollhättan, säger vi på Klassiker!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.