Bild
Nästa artikel
Sebring stripes

Sebring stripes

Randigt

På sextiotalet började stripes dyka upp i olika varianter - och visst såg din Volvo mycket sportigare ut med Sebring Stripes!

Sebring Stripes kallades den vita accentlinjen längst ner som fanns på Ford Mustang, och det dröjde inte länge innan marknaden hoppade på tåget och erbjöd diverse fantasifulla dekorer med klister till din bil. 

Tidigt ute med sortiment för dekaltriming här var Svensk Transfer som tillverkade och saluförde allehanda dekaler till din bil.  Bland annat för den som ville visa lite sportbilsambitioner kunde pryda bilen med Picko Troberg Racings teamdekal.

Ville man verka lite berest och kontinental av sig kunde man redan 1967 förse sin bil med en EU-flagga, eller ett EFTA-märke. 

Bensinbolagsmärken, pinuppor, landskapsmärken med mera som synts på bilar genom åren, de flesta kom från Svensk Transfer.

Svensk Transfer AB startade 1955 med dekaler och tryckverksamhet i Borås, och där huserar man än idag. http://www.svensktransfer.se/
Taggar: Reportage, Volvo 140

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.