Nästa artikel
Tyska plastcontainers
reportage

Tyska plastcontainers

Publicerad 20 januari 2018 (uppdaterad 20 januari 2018)
På 1980-talet var tyska stylingfirman Theis K1 heta. Inte minst ville de göra Volvobilar mer personliga, om man med det menar att man fick samma kjolpaket på bilen som grannen.
Begreppet styling var ett mode-ord på 1980-talet som trängde in även i styrelserummen på trygga bastioner som OK och Volvo. Alla ville ha en del av kakan när bilar skulle göras ”personliga”. Och konkurrensen kom från specialiserade firmor som tyska Theis K1 som gjorde stylingpaket till alla Volvos modellserier, 300-serien, 240 och 700-serien.

Stylingpaketen från Theis K1 importerades av välkända fälgspecialisten Brorsons.

Paketen gick att få i flera steg. Det första bestod av frontspoiler, tröskelbreddare, spoiler och en bakkjol. Steg två var ett funktionspaket med sänkfjädrar, specialstötdämpare och breda lättmetallfälgar.

 I en broschyr stod det om stylingpaketet för 700-serien: ”Resultat: utsökta väg- och kurvtagningsegenskaper. Optimalt utnyttjande av motorns effekt. Förbättrat Cd-värde. Säkra köregenskaper. Exklusivt sportigt-elegant utseende”.

Det tredje steget innebar att originalstolarna byttes ut mot Recarosportsäten som kunde kläs med velour eller läder.

Lustigt nog saknade alla bilarna som utrustats med plastkit från Theis K1 ett givet stylingattribut: en spoiler på bakluckan!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.